Beruházó műszaki előkészítőként

E MUNKATERÜLETEN EDDIG ELÉRT KIEMELKEDŐ EREDMÉNYEIM:

Kivitelezői területen féléves szakmai gyakorlatot végeztem a Főv. III. ker. IKV kivitelezési osztályán. (helyszíni organizáció, ütemtervek, költségvetések)

A Bp., V., Nádor utca 5. sz. műemléklakóház felújításának előkészítési munkái leálltak egy részben anyagi – részben műszaki okokból felmerült probléma kapcsán, amit részben az én műszaki javaslataim által sikerült megoldani. A feladatmegoldásom kapcsán egy napra tanácsadóként kölcsönkért az V. ker. IKV Lebonyolítási Osztályának osztályvezetője, és egy külső cégtől állásajánlatot is kaptam. (1987)

Az Uránia Nemzeti Filmszínház erkély-járófelületének alátámasztási-felfüggesztési munkálatai során jelentkezett problémás műszaki helyzetet egy általam szervezett helyszíni egyeztetés során sikerült megoldani. (1988)

A Bp. VIII., Páter utca 9. lakóház felújítási munkáinak teljes körű műszaki előkészítése. (1987-1988)

Saját lakóingatlanom átalakítása, tetőterében új lakás kialakítása – a műszaki munkák teljeskörű önálló lebonyolítása a tervezés-előkészítéstől az engedélyezésen, finanszírozás megoldásán keresztül a kivitelezés lebonyolításáig és a használatbavételi engedélyek megszerzéséig. (1995)

Szakági létesítményfelelősként részt vettem a Műemlékek Állami Gondnoksága üzemeltetési osztályának tervezői csoportjában, ahol közreműködtem a hasznosítási tervdokumentációk kidolgozásában és összeállításában. (Anyaggyűjtés, műszaki rajzolás manuálisan, és ARCHICAD-del, dokumentációk összeállítása, bekötése, sokszorosítási műveletei)

A De la Motte – Beer-palota (Bp., I. Dísz tér 15. sz. alatti műemléképület) fűtéskorszerűsítésének, és az itt 2013-ig működött irodák bővítésével, és új irodák létesítésével kapcsolatos építészeti feladatoknak teljes körű lebonyolítása. (2002-2003)

Ugyancsak a Bp., I. Dísz tér 15. sz. műemléképület bekötő gázvezetékének cseréjét kellett megoldani, az elavult szerkezet sérülése következtében fellépett szivárgás miatt. A vezetéket nem tudtuk a meglévő nyomvonalon kicserélni a megváltozott műszaki és biztonsági előírások, továbbá a ház műemlék jellege miatt. A kivitelezővel együttműködve az én javaslatom alapján sikerült egy minden igényt kielégítő nyomvonalat kialakítani. (2002-2003) A Dísz térre néző homlokzati kő-kapukeretek felújítási munkáinak lebonyolítása. (2007) Részt vettem az irodaház múzeummá történő átalakításában műszaki ügyintézőként. (2015)

A tatai Esterházy-kastély részleges födémcseréjének, és tetőszerkezeti felújításának lebonyolítása műszaki előkészítőként és közbeszerzési ügyintézőként, különös tekintettel a kastélyban meglévő 18. századi értékes falfestésekre. (Az épület faanyagszerkezetei könnyező házigombával – merulius lacrymans – súlyosan fertőzöttek) (2007)